RECENZE PEVNÉHO DETEKTORU VALENTINE  ONE – VOICE.

Jelikož jsme v posledních měsících zaznamenali stovky telefonních a emailových dotazů na tento nový typ pevného detektoru, připravili jsem pro Vás podrobnou recenzi tohoto nového námi vyráběnému zařízení.

Co si  nákupem pořizujete?

Při výrobě tohoto profesionálního pevného detektoru byl největší důraz kladen na vynikající citlivost na radarové měření s minimem falešných poplachů. Jako další důraz byl na maximální diskrétnost a jednoduchost při umístění ve vozidle. U tohoto nového detektoru odpadají veškeré nevzhledné (v zahraničí policií lehce odhalitelné) ovládací jednotky. Vše se ovládá pomocí jednoho malého multifunkčního tlačítka s optickou indikací. Toto velmi jednoduché a hlavně přehledné ovládání bylo doplněno o zvukové hlášení při nastavení, ale hlavně všechny alarmové stavy (radar, laser) jsou hlášeny hlasem v češtině.  Třešničkou na dortu je funkce „MUTE”, která zajistí automatické ztlumení vaší audio soustavy (autorádia, dvd) při ohlášení alarmového hlášení (pozor radar, laser).

Tím jsme Vám v krátkosti  představili hlavní funkce této nové pevné sady.

 

 

Nyní podrobněji k jednotlivým komponentů pevné sady Valentine One – Voice.

 

 

Co sada obsahuje?

 

 

Sada pevného detektoru Valentine One Voice se skládá: s citlivé mikrovlnné antény, řídící jednotky, ovládacího multifunkčního tlačítka, reproduktoru, kabeláže a potřebného instalačního materiálu k montáži.

 

 

To nejdůležitější,  přijímací mikrovlnná anténa!

Citlivá přijímací duální mikrovlnná anténa dodávaná společností Valentine Research, má především nadčasové technické parametry a je od výrobce přesně přednastavena na radarové pásma jak pro Českou i Slovenskou republiku (Ka frekvencích 34 i 34,3 GHz s tolerancí ± 100Mhz), tak i pro zahraničí.
Mikrovlnná anténa a rozpojitelný konektor kabeláže splňují normu ČSN IP67, což je odolnost proti tryskající vodě a krátkodobému ponoření do kapaliny. Tímto se nemusíte obávat případných problémů s vodou, jak na ně neustále poukazuje konkurence! Anténa se umísťuje do prostoru předního nárazníku pomocí originálního předvrtaného nerezového držáku, který je se sadou dodáván a to skrytě (pod plastový nárazník) nebo pokud má detektor hlásit i laserové měření rychlosti, tak musí průhledné okénko na přední časti antény volně vidět na vozovku. Anténa se propojuje s vyhodnocovací řídící jednotkou pomocí dodané kabeláže s rozpojitelným konektorem pro případnou výměnu např. mechanicky poškozené antény.

S čeho se skládá řídící jednotka?

Na výrobu řídící jednotky byly použity moderní elektronické součástky, které se  převážně používají u nových a profesionálních elektronických zařízení. Jádrem řídící jednotky  je výkonný mikroprocesor od společnosti ATMEL pracující na provozní frekvenci 18 MHz. Použitím procesoru řady AVR Mega přináší vysoký výpočetní výkon a především velkou softwarovou variabilitu s kombinací s malou spotřebou. Samotné provedení je na oboustranném plošném spoji, který je chráněn nepájivou maskou. Montáž je smíšená, ale převažují moderní SMD součástky. Řídící jednotka obstarává oboustrannou datovou komunikaci s mikrovlnnou anténou a vyhodnocuje jednotlivé alarmové a provozní stavy. V servisním menu zajišťuje odesílání uživatelského nastavení do detektoru a během provozu přijímá data z antény. Na základě přijatých dat vyhlašuje patřičné druhy poplachu. Vyhlášení se děje za pomocí mluvených frází a zvuků z úložiště dat. Úložiště zvukových a mluvených frází má kapacitu 8Mb. Jednotlivé soubory jsou ve formátu WAV 22kHz/16bit. Datové úložiště procesor adresuje kompatibilně se souborovým systémem FAT16. To umožňuje snadný uprage zvukových sad v PC a následně uložení dat do jednotky. Při rozsáhlejší změně struktury zvukové sady je nutná změna firmware.

Mimo funkce popsané v návodu, řídící jednotka registruje provozní hodnoty (celkový čas provozu, počet jednotlivých poplachů, hodnotu napájecího napětí) a ty automaticky zaznamenává do vnitřní paměti EEPROM.

Řídící jednotka se umísťuje většinou k pojistkové skříni vozidla za pomocí oboustranné pásky nebo pomocí se sadou dodávaných stahovacích pásek. Zapojuje se na originální kostru vozidla a napájecí napětí +12 voltů po zapnutí klíčku zapalování kontakt č. 15.

Pevná sada kromě citlivé mikrovlnné antény, kabeláže a řídící jednotky obsahuje také již dříve zmiňované malé ovládací multifunkční tlačítko s optickou indikací, které je jediným ovládacím a viditelným prvkem v interiéru vozidla ! Tlačítko se umísťuje na vhodné místo na přístrojové desce vozidla, aby se dalo dobře ovládat a bylo viditelné. Tlačítkem se nastavuje hlasově ovládané servisní menu detektoru a také se s ním ovládá veškerý provozní stav detektoru. Tlačítko obsahuje duální led diodu, která v provozním stavu svítí zeleně a pokud zaznamená radarové či laserové měření, okamžitě změní barvu na červenou. Když přijde poplach, lze jedním stiskem ztišit hlasitost poplachu a dalším stiskem zrušit akustický poplach detektoru a taky aktivovanou funkci mute.

Signalizační reproduktor:

Posledním komponentem této pevné sady detektoru je signalizační reproduktor s výkonem 5W. Tento výkon zajišťuje optimální (v servisním menu nastavitelnou hlasitost), která je velmi dobře srozumitelná a hlavně dobře slyšitelná. Reproduktor se umísťuje skrytě ve spodním prostoru nohou a to u řidiče nebo spolujezdce.

Závěr:

Doufáme, že jsme v tomto článku dostatečně vysvětlili jednotlivé komponenty a funkčnost této nové pevné sady Valentine One -Voice. Pevně věříme, že pokud si tuto pevnou sadu pořídíte budete s ní maximálně spokojeni.

Dále pro Vaši zajímavost, připravujeme novou pevnou sadu Valentine One -Voice GPS, která bude doplněna o citlivý gps modul a tím budete mít možnost uživatelsky nastavit body zájmu dle souřadnic a tím vám detektor může hlásit např. úsekové měření rychlosti či jiné pro Vás důležité body zájmů.

Další případné dotazy Vám rádi odpovíme na emailu nebo na telefonu: 774 591 710.